Connect with us

Vă îndemn, ca mărturisire publică de credinţă, să participaţi, pe 6 și 7 octombrie, la Referendumul pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţie. Este prima dată în istoria ţării când 3 milioane de oameni se gândesc că ar trebui modificat articolul din Constituţie privitor la căsătorie.

PS Ignatie: „Mărturisirea credinţei este iubire asumată faţă de Dumnezeu! Putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credinţă!”

Ni se cere, fiecăruia în parte, să avem curajul să-L mărturisim pe Hristos. Dacă nu avem acest curaj de a-l mărturisi, nici El nu o va face în faţa Tatălui Său. Ce înseamnă să Îl mărturiseşti pe Hristos, să ai curajul de a vorbi despre credinţa ta? Ca să poţi face aceasta trebuie să ai dragoste nemărginită în Hristos! Noi nu putem să mărturisim decât lucrurile pe care le iubim! Despre cele pe care nu le iubim, ne este foarte greu să vorbim. Când iubeşti pe cineva, timpul se suspendă. A iubi înseamnă a converti timpul în veşnicie.

Dacă noi Îl iubim pe Hristos, nu avem altă soluţie decât să Îl mărturisim, chiar şi într-un context ostil, în care parcă îţi este greu să vorbeşti despre El.  E posibil ca unii să te ironizeze, sau să deschizi o dezbatere căreia să nu îi poţi face faţă, sau unii să-L batjocorească, iar tu preferi să adopţi atitudinea omului tăcut, ca şi cum nu crezi în Hristos. Ar trebui să ne comportăm şi în afara zidurilor bisericii aşa cum ne comportăm în interiorul ei! Pentru că suntem aceiaşi oameni.

De ce te comporţi în societate, în mediul exterior, ca şi cum nu ai fi creştin? Pentru că nu există încă dragoste desăvârşită faţă de Hristos. Dacă ar exista dragoste desăvârşită şi credinţă puternică vei vorbi oriunde despre Hristos. Şi o vei face cu nobleţe, cu multă gingăşie, fără să epatezi, fără să faci un caz din credinţa ta. Însăşi viaţa ta, modul tău de a te comporta devine o mărturisie despre Cel în care crezi! Atitudinea ta, comportamentul, gândurile, toate să trimită spre Hristos! Atunci credinţa devine viaţă!

Noi, de multe ori, facem cele ce ţin de forma credinţei, dar neglijăm profunzimea ei, faptul că prin credinţă noi trebuie să ne identificăm cu Hristos. Mărturisirea este iubire asumată faţă de Dumnezeu!

Evanghelia ne invită, în lumea aceasta poziţionată greşit din punct de vedere axiologic, al valorilor în care credem, la o asumare mult mai deplină a credinţei pe care noi o mărturisim, cu eleganţă, cu nobleţe, cu multă inteligenţă! Vă îndemn, ca mărturisire publică de credinţă, să participaţi, pe 6 și 7 octombrie, la Referendumul pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţie.

Este prima dată în istoria ţării când 3 milioane de oameni se gândesc că ar trebui modificat articolul din Constituţie privitor la căsătorie. Dumnezeu, la 100 de ani de la Unire, ne cere să facem istorie. Şi putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credinţă! Cine lipseşte, înseamnă că împărtăşeşte alte valori.

Avem deci ocazia, pe 6 și 7 octombrie, să mărturisim valorile în care credem, cu nobleţe şi cu foarte multă demnitate.

*** Fragment din omilia rostită de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, la biserica ortodoxă „Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Macarie cel Mare” din Leeds, Marea Britanie, redat de Doxologia.

VOTUL IDENTITĂȚII NOASTRE ROMÂNEȘTI ȘI CREȘTINE

Iubiți frați preoți,
Iubiți fraţi şi surori întru Hristos-Domnul,
După cum se știe de-acum, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018 noi, românii, suntem chemați la urne, ca să ne exprimăm votul în vederea precizării art. 48, alin. 1 din Constituția României, cu privire la căsătorie, în urma inițiativei Coaliției pentru Familie care a strâns peste 3 milioane de semnături. Potrivit acestei inițiative, care are tot sprijinul Bisericii noastre strămoșești, „căsătoria trebuie definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie“, așa cum și este de fapt.
Dar pentru ce este nevoie să facem această precizare constituțională, ce ar fi părut de prisos în urmă cu doar câteva decenii? Transformările de rău augur, ce se produc în viața lumii contemporane care promovează păcatul și atentează la identitatea noastră românească și creștină, ne îndeamnă să recurgem la acest gest profilactic. După cum se poate vedea și din presă, se fac presiuni uriașe ca, după modelul nefericit al unor state decreștinate, să fie promovată și acceptată și la noi așa-zisa căsătorie homosexuală, în care partenerii să beneficieze de aceleași drepturi ca și cei din căsătoria firească și tradițională, dintre un bărbat și o femeie. Ba chiar se insistă ca aceste cupluri să poată înfia copii! Însă, potrivit învățăturii Bisericii, toate aceasta reprezintă un păcat strigător la cer și, după cum relatează istoria biblică, pentru un astfel de păcat Dumnezeu a pierdut cu foc cetățile Sodoma și Gomora. De aceea, se cuvine ca noi să ne ținem departe de asemenea păcate și să nu întinăm viața noastră și a copiilor noștri prin lucruri care atrag urgia lui Dumnezeu. Dar și din punct de vedere al vieții sociale acest păcat antrenează cu sine o degenerare fără precedent a relațiilor interumane și a ordinii sociale, așa cum se vede limpede că se întâmplă, în cadrul statelor în care deja s-au adoptat aceste lucruri împotriva firii. Aceste țări, în care s-a legiferat căsătoria homosexuală, se scaldă într-o confuzie a existenței cotidiene vrednică de plâns: tata și mama nu mai sunt tata și mama, ci părinte1 și părinte 2, copilul nu mai are gen, prin naștere, ci este îndemnat să și-l aleagă singur, mai târziu, după ce, desigur, va fi supus îndoctrinării ideologiei de gen; iar asta se va întâmpla chiar în spațiile unde ar fi trebuit să fie educat în valorile înalte ale culturii omenirii! Și din această cauză, de pildă, în instituțiile de învățământ din aceste state toaletele fetelor sunt pur și simplu invadate de acei băieți care se consideră fete și viceversa!
Dar dincolo de aceste lucruri de-a dreptul ridicole și nedemne statutului de om rațional, există și o latură gravă, chiar demonică a lucrurilor. Oricine dorește se poate informa și poate vedea decadența morală a țărilor în care aceste lucruri au fost aprobate, nu oricum, ci expusă public. Piața mare devine din spațiu al comuniunii, loc de desfrânare. În plus, există numeroase mărturii, ajunse inclusiv în presă, despre copiii crescuți în cupluri homosexuale, cu traume ireversibile.
Drept-slăvitori creștini,
Să nu ne amăgim, lumea decreștinată nu are ce cultură să ne ofere, decât poate pe cea a păcatului și a morții. Dimpotrivă, fără să ne trufim, susținem că noi suntem cei ce putem să oferim lumii valorile moralei creștine, valori ale vieții și ale frumuseții, iar una dintre aceste valori sublime este familia creștină, care are la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie, pe care prin acest referendum o vom readuce în memoria din ce în ce mai obosită a omenirii actuale.
Iar în cazul în care nu vom merge să votăm definirea limpede a căsătoriei firești, să nu ne așteptăm deloc la vreun bine. Consecințele vor fi, cu siguranță dramatice, în viața societății și a fiecăruia dintre noi. Pagubele materiale și mai ales umane vor fi incalculabile. Pentru că știm din bătrâni că răutățile și păcatele noastre duc inevitabil la degenerare și la pedepse divine, pe care noi înșine le provocăm prin vicleniile și prin indiferența noastră în fața păcatelor, care sunt urâte înaintea Ziditorului nostru.
Așadar, Iubiţi credincioşi,
Vă îndemnăm cu toată dragostea să susțineți cu entuziasm demersul în favoarea căsătoriei, în acea formă pe care Dumnezeu a binevoit să o lase pe pământ, şi să daţi curs solicitării noastre de a participa la referendum!
Îmi închei aici scurtul cuvânt îndemnându-vă să rămâneți fermi în fața provocărilor de tot felul, care vor să vă deturneze de la o judecată sănătoasă, și să vă afirmați cu mândrie credința strămoşească, votând „DA”,pentru apărarea familiei şi pentru viitorul sănătos al copiilor noștri!
Al vostru către Domnul rugător,
Print Friendly, PDF & Email
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Părintele Ilie Lăcătuşu din Giulești, sfântul cu moaşte întregi din România sau mortul-viu. Mărturii impresionante la 20 de ani de la descoperirea sa și la 35 de ani de la nașterea la Cer (+22 iulie 1983)

Articole

Uciderea bestială a Căpitanului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Crima din noaptea Sfântului Andrei. FOTO-DOCUMENTE

Articole

O fotografie inedită cu Corneliu Zelea Codreanu şi o scrisoare a Olguţei Blănaru Iordănescu (+6 octombrie 2015) împreună cu alte foto-mărturii

Articole

Sfânta Muceniţă Heruvima de la Petru Vodă, săvârşită la venirea Arhanghelilor. 18 ani de la plecarea la Ceruri. FOTOGRAFII IN MEMORIAM

Articole

Connect